Woonhuisverzekering

Brand, inbraak of waterschade door een gesprongen waterleiding. U moet er toch niet aan denken dat het u kan overkomen. Maar wanneer het toch gebeurt, is het van het grootste belang dat u over een goede opstalverzekering beschikt.

Met onze woonhuisverzekering bent u verzekerd tegen schade aan uw woonhuis door o.a. brand, storm, inbraak en waterschade.

De premie voor een woonhuisverzekering is gebaseerd op een juiste herbouwwaarde van uw woonhuis. De herbouwwaarde is het bedrag dat benodigd is om uw huis opnieuw te kunnen herbouwen. Verzekeraars berekenen deze waarde aan de hand van de inhoud van de woning en het type woonhuis. Steeds meer verzekeraars bieden u een garantie tegen onderverzekering aan middels een koppeling van uw postcode/huisnummer met het kadaster. Heeft u een hypotheek? Dan is een opstalverzekering verplicht om af te sluiten!

Nooit te laag verzekerd
Om er zeker van te zijn dat u niet onderverzekerd bent, kunt u hier de herbouwwaardemeter downloaden. Aan de hand van een aantal eenvoudige vragen berekent u de herbouwwaarde van uw woning. Wanneer u deze meter gebruikt bij het bepalen van de waarde van uw huis, bent u nooit onderverzekerd.

Inboedelverzekering

Kleding, meubels, cd’s of elektronische apparatuur, u staat er niet iedere dag bij stil, maar dit is allemaal inboedel. Telt u de waarde hiervan maar eens op….. dan komt u al snel aan een fors bedrag.  Wanneer deze spullen bijvoorbeeld bij een brand of inbraak beschadigd raken of worden gestolen dan bent u met een goede inboedelverzekering er zeker van dat de financiële gevolgen beperkt blijven.

Met onze inboedelverzekering bent u verzekerd tegen schade aan huisraad door bijvoorbeeld brand, schroeien, blikseminslag, diefstal of waterschade. Het is wel belangrijk dat u jaarlijks de waarde van uw inboedel in de gaten houdt tegen het mogelijke risico van onderverzekering.

Onderverzekering
Zodra de waarde van uw inboedel in werkelijkheid hoger is dan de verzekerde waarde op uw polis, is er sprake van onderverzekering. U kunt dit voorkomen door iedere 5 jaar de inboedelwaardemeter in te vullen. Hiermee controleert u of waarde van uw inboedelverzekering nog voldoende toereikend is. Dit is belangrijk, want bij onderverzekering keren verzekeraars niet de volledige schade aan u uit.

Comments are closed.