Doorlopend Krediet

Het Doorlopend Krediet is uitermate geschikt voor mensen die graag wat extra geld achter de hand hebben om voorziene en onvoorziene pieken in hun uitgaven te kunnen opvangen.

Voor wie?

Het Doorlopend Krediet is geschikt voor:

 • klanten met een regelmatig terugkerende geldbehoefte.
 • klanten die ook regelmatig extra willen terugbetalen.
 • klanten die minimaal 21 en maximaal 59 jaar oud zijn.

Het Doorlopend Krediet is minder geschikt voor:

 • klanten die op zoek zijn naar zekerheid: een vaste looptijd en een vaste rente.

De voordelen van een Doorlopend Krediet

Met een Doorlopend Krediet hebt u een geldbedrag tot uw beschikking en kunt u doorlopend opnemen tot uw limiet en aflossen. U profiteert dus van flexibele extra financiële ruimte. Deze leenvorm is zeer geschikt als u niet precies weet wanneer u geld nodig hebt en voor hoelang.

De nadelen van een Doorlopend Krediet

De flexibiliteit van het Doorlopend Krediet kan ook een nadeel zijn. Doordat u doorlopend kunt blijven opnemen tot aan de kredietlimiet, is er geen vooraf afgesproken looptijd. De bedragen die u opneemt, moeten ook steeds weer afgelost worden. Hierdoor kan de looptijd langer worden. Het vaste maandbedrag is opgebouwd uit een deel aflossing en een deel rente. Wanneer de rente stijgt, wordt het deel aflossing kleiner. Hierdoor kan het ook langer duren voordat u de hele lening hebt afgelost. De onduidelijkheid over de looptijd kan een nadeel voor u zijn. Wilt u eenmalig een geldbedrag lenen voor een grote aankoop of meer zekerheid over de looptijd van uw lening? Dan is een Persoonlijke Lening wellicht een geschiktere lening. Hierbij hebt u een vast bedrag per maand, een vaste rente en een vaste looptijd. Dat betekent meer zekerheid over uw maandbedrag en looptijd.

Doorlopend Krediet Senioren

Bent u tussen de 60 en 65 jaar? En hebt u extra geld nodig om leuke dingen te kunnen doen met uw kinderen en kleinkinderen of met elkaar? Dan is een Doorlopend Krediet Senioren misschien iets voor u. U kunt met deze lening geld opnemen tot aan uw limiet en desgewenst extra terugbetalen. Bedragen die u hebt terugbetaald, kunt u meestal opnieuw opnemen. Een Doorlopend Krediet Senioren geeft u financiële vrijheid. Het krediet moet voor uw 74e terugbetaald worden.

Voor wie?

Een Doorlopend Krediet Senioren is geschikt voor:

 • klanten die regelmatig extra geld nodig hebben.
 • klanten die ook regelmatig extra terug kunnen betalen.
 • klanten die tussen de 60 en 65 jaar zijn.

Een Doorlopend Krediet Senioren is minder geschikt voor:

 • klanten die precies willen weten wanneer ze klaar zijn met terugbetalen.
 • klanten die willen weten welk bedrag ze elke maand voor hun lening betalen.
 • klanten die jonger zijn dan 60 of ouder dan 65.

De voordelen van een Doorlopend Krediet Senioren

Het Doorlopend Krediet Senioren is een flexibele lening waarbij u doorlopend geld kunt opnemen tot aan uw limiet en extra kunt aflossen. Het geeft u de zekerheid dat u extra geld achter de hand hebt.

De nadelen van een Doorlopend Krediet Senioren

Met het Doorlopend Krediet Senioren hebt u een variabele rente. Dit betekent dat de rente kan wijzigen. U weet ook niet zeker wanneer u de lening hebt afbetaald. Bedragen die u hebt terugbetaald, kunt u later immers weer opnemen tot aan uw limiet. Dit heeft tot gevolg dat u meer rente betaalt en de looptijd langer wordt. Wilt u liever een lening met meer zekerheid over de rente en de looptijd? Lees dan meer over onze Persoonlijke Lening Senioren.

Persoonlijke lening

Een Persoonlijke Lening is een lening met een vast termijnbedrag, een vaste rente en een vaste looptijd. Deze lening is hierdoor zeer geschikt om te gebruiken voor de aanschaf van goederen met een beperkte levensduur. De looptijd kan dan worden aangepast aan de levensduur van de aanschaf.

Voor wie?

De Persoonlijke Lening is geschikt voor:

 • klanten die op zoek zijn naar zekerheid: een vaste looptijd en een vaste rente.
 • klanten die minimaal 21 en maximaal 67 jaar oud zijn.
 • klanten die een vast leendoel hebben.

De Persoonlijke Lening is minder geschikt voor:

 • klanten met een terugkerende geldbehoefte.
 • klanten die regelmatig extra willen aflossen.

De voordelen van een Persoonlijke Lening

Met de Persoonlijke Lening leent u een vast bedrag tegen een vaste rente voor een vaste looptijd. U weet precies welk bedrag u leent, welk maandbedrag u betaalt en wanneer de lening is afgelost. Lekker duidelijk en helder, zonder verrassingen.

De nadelen van een Persoonlijke Lening

De rente van de Persoonlijke Lening ligt over het algemeen hoger dan de rente van een Doorlopend Krediet. Met de Persoonlijke Lening kunt u de afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen. U kunt ook niet kosteloos extra aflossen. Alles is van tevoren afgesproken. Wilt u een flexibele lening voor extra financiële ruimte? Dan is een Doorlopend Krediet wellicht geschikter voor u.

Woning Voordeel Financiering

Bent u tussen de 20 en 58 jaar en hebt u een eigen woning? Speciaal voor woningbezitters hebben banken de Woning Voordeel Financiering. Met deze lening betaalt u over het algemeen minder rente voor uw lening dan bij een regulier aflopend krediet, omdat u een eigen huis bezit en de rente voor 5 jaar vast staat. De Woning Voordeel Financiering heeft een looptijd van 10 jaar en deze lening moet voor uw 68e zijn afgelost. De rente van de Woning Voordeel Financiering staat vast voor de eerste 5 jaar van de looptijd. Na 5 jaar kan de rente wijzigen voor de laatste 5 jaar van de looptijd.

Voor wie?

De Woning Voordeel Financiering is geschikt voor :

 • klanten die een eigen woning hebben.
 • klanten die zich ervan bewust zijn dat de rente na 5 jaar hoger kan zijn waardoor ze een hoger termijnbedrag gaan betalen.
 • klanten die tussen de 21 en 58 jaar oud zijn.

De Woning Voordeel Financiering is minder geschikt voor:

 • klanten die regelmatig extra geld nodig hebben.
 • Klanten die de zekerheid willen van een vaste rente gedurende de hele looptijd.
 • klanten die jonger zijn dan 21 of ouder dan 58 jaar.

Het leenbedrag

U kunt – als uw financiële situatie dat toelaat – gemiddeld tussen de € 5.000 en € 75.000 van banken lenen. Doordat u een eigen woning bezit en de rente voor 5 jaar vast staat, betaalt u over het algemeen minder rente voor uw lening dan bij een regulier aflopend krediet. U betaalt maandelijks rente voor de lening en u betaalt de lening terug door de maandelijkse aflossing. Gebruikt u de lening voor de aanschaf, verbouwing of verbetering van uw eigen woning? Dan kunt u de rente die u betaalt, onder bepaalde voorwaarden aftrekken van de belasting. Kijk voor meer informatie op www.belastingdienst.nl.

Woning Voordeelfinanciering aflossen

Iedere maand betaalt u een bedrag aan de bank. Dit bedrag staat de eerste 5 jaar vast. Na 5 jaar kan uw rente wijzigen, en daarmee ook het bedrag dat u maandelijks betaalt. Met dit maandelijkse bedrag betaalt u de lening terug en betaalt u rente voor de lening. U betaalt tien jaar. U moet de Woning Voordeel Financiering helemaal terugbetalen voordat u 68 jaar wordt. Wilt u extra aflossingen doen of de lening in z’n geheel aflossen? Dit kan kosteloos met een Woning Voordeel Financiering.

De voordelen van een Woning Voordeel Financiering

Met de Woning Voordeel Financiering leent u een vast bedrag en u betaalt de lening in tien jaar terug. U weet precies wanneer u de lening moet hebben terugbetaald. Wilt u extra terugbetalen, dan is dat mogelijk zonder dat dit u extra geld kost. Gebruikt u de lening voor de aanschaf, verbouwing of verbetering van uw eigen woning? Dan kunt u de rente die u betaalt, onder bepaalde voorwaarden, aftrekken van de belasting.

De nadelen van een Woning Voordeel Financiering

Wilt u tijdens de looptijd extra geld lenen? Dat kan niet met een Woning Voordeel Financiering. Bedragen die u hebt terugbetaald, kunt u niet opnieuw opnemen.  Wilt u de zekerheid van een vaste rente gedurende de hele looptijd, dan is een persoonlijke lening geschikter voor u. De rente van de Woning Voordeel Financiering kan na 5 jaar wijzigen. Als de rente na 5 jaar stijgt, stijgt ook uw termijnbedrag.

Wilt u af en toe extra geld opnemen nadat u een deel van de lening hebt terugbetaald?  Dan is een Doorlopend Krediet misschien geschikter voor u.

Financial Lease

Er is sprake van een zakelijke lening als het doel buiten de privésfeer ligt en het object dat u wilt financieren tot een bedrijfsvermogen gaat behoren of als het kredietbedrag wordt gebruikt bij de exploitatie van een bedrijf. Een aantal banken verstrekt uitsluitend zakelijke leningen voor bedrijfsmatig gebruik van personenwagens en bestelauto’s tot 3500 kg. De kredietlimiet bedraagt minimaal € 5000 en maximaal
€ 125.000.

Voor wie?

Geschikt voor:

 • ondernemers die een auto of bedrijfswagen tot 3500 kg willen aanschaffen voor zakelijk gebruik.
 • ondernemers die op zoek zijn naar zekerheid: een vaste looptijd en een vaste rente.

Minder geschikt voor:

 • klanten met een terugkerende geldbehoefte.

 

 

 

Comments are closed.